sukan

Saya hanya memiliki enam bulan sahaja

Tiada siapa mampu jejas m3ntaliti saya’, ujar kapten Selangor FC, Brendan Gan, yang sedia b4ngkit daripada kans3r dengan menganggap mas4lah k3sihatan yang dialaminya itu tidak akan memberi kesan terhadap psik0 logi dan em0sinya di atas padang.Berkongsi bicara bersama wartawan Astro Arena, Zulhelmi Zainal Azam, perancang tengah Harimau Malaya itu percaya mampu kembali mengukuhkan repvtasinya musim ini sekaligus melupakan detik hit4m pada 2021.

Keadaan saya bertambah baik dan ketika ini perlu menjalani beberapa penilaian, saya sangat gembira kerana kembali menjalani latihan,” kata Brendan.Sepanjang proses pemvlihan, saya mengalami penurunan berat badan dan saya telah berkerja ker4s untuk menangani mas4lah ini serta untuk kembali menemui tahap kecergasan terbaik.

Saya berharap apa yang telah diusahakan mampu memberikan manfaat kepada saya ketika beraksi bersama Selangor nanti.Ketika saya mengetahui saya mengalami mas4lah kesihatan ini, doktor telah memberitahu bahawa saya hanya memiliki enam bulan untuk hidvp, ia telah begitu menjejaskan saya kerana saya telah mengharungi naik turun sepanjang karier saya. Saya telah melatih minda dan serta m3ntaliti ku4t untuk mengharungi sebarang cab4ran dalam hidup.

Saya berjaya menjadikan perkara neg4tif kepada p0sitif dan bagi saya, tiada sesiapa yang mampu menjejaskan minda saya dan sentiasa percaya dengan apa yang mampu saya lakukan.”

sumber : SA

Ditanyakan mengenai skuad Selangor bagi musim baru, Brendan berkata, “Bagi saya, sentiasa musim Selangor memiliki barisan pemain yang berkualiti, sekarang kami dalam usaha untuk memastikan setiap pemain ini dapat beraksi bersama sebagai satu unit. Bolasepak adalah sukan berpasukan kualiti secara kol3ktif membantu pasukan menjuarai gelaran, memenangi perlawanan.