sukan

Skuad KDA FC Tampil aksi terbaik dalam perlawanan persahabatan

Skuad Kedah Darul Aman FC (KDA FC) tampil g4rang pada aksi pramusim apabila menew4skan juara Liga Bola Sepak Sosial 2021 MADA FC 9-0 petang semalam.

Ia perlawanan persahabatan pertama selepas KDA FC hampir melengkapkan senarai 30 pemain untuk menghadapi Liga Malaysia dan Piala AFC musim ini.

Syafiq Ahmad mel3dak h4trik manakala enam gol lagi menerusi striker import baharu Ronald Ngah dengan dua gol manakala Fayadh Zulkifli, Rodney Celvin, Khairu Azrin dan Afeeq Iqmal masing-masing menjaringkan satu gol.

Menurut ketua jurulatih KDA FC Aidil Sharin Sahak, misi perlawanan ‘pem4nas badan’ pertama di padang MADA itu sebagai persiapan menyesuaikan diri dalam kalangan pemain serta bagi memastikan pasukan baru dibentuk musim ini berada pada landasan yang dirancang.

Ini satu permulaan bagus untuk semua pemain ketika pasukan baru dibentuk ini sedang berusaha mencari r3ntak persefahaman terbaik antara mereka. Jumlah besar jaringan memberi m0tivasi buat semua pemain yang bersungguh-sungguh membina momentum.Namun saya juga mahu memberi ruang serta f0kus kepada keserasian p0sisi semua pemain yang digabungkan pada musim ini. Selain itu saya juga mahu mengenalpasti setiap kelem4han dan kelebihan perlawanan ini dapat digunakan untuk perancangan seterusnya bagi memastikan misi pasukan berada pada landasan tepat.” katanya.

Untuk aksi pramusim berikutnya, KDA FC bakal men3ntang dua lagi pasukan iaitu skuad B-21 Kedah dan Respect FC pada esok dan 30 Januari di Stadium Universiti Utara Malaysia (UUM) Sintok sebelum meneruskan beberapa siri perlawanan lain di luar Kedah.

sumber:- HM

Dalam perkembangan sama, skuad Hijau Kuning juga sudah mengumumkan 29 pemain dan kini hanya menanti seorang lagi pemain imp0rt antarabangsa yang dijangka diumumkan dalam masa terdekat bagi menjadikan keseluruhan 30 pemain musim ini.