sukan Syok Woo Baca

Kelantan United tampil dengan kelainan

KOTA BHARU: Pengendali Kelantan United (KUFC), Syamsul Saad memberi tumpuan kepada usaha memperbaiki j3ntera s3rangan pasukan itu bagi menghadapi saingan Liga Malaysia (Liga M) musim ini yang akan bermula awal bulan depan.

Jurulatih kelahiran Perak itu berkata ini susulan kekalahan pasukan itu dalam dua perlawanan pramusim menentang Terengganu FC dan Terengganu FC II minggu lalu.Kita lihat ada kelemahan di bahagian tersebut, penyerang memiliki peluang, namun gagal menjaringkan gol sekali gus mengundang kekec3waan kepada pasukan.

Saya mahu kelem4han ini diatasi sebelum Liga M bermula, kerana jika pasukan terus berada dalam situasi ini ia tidak bagus walaupun pertahanan baik,” katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Syamsul berkata dalam perlawanan bola sepak, pasukan tidak boleh terlalu bertahan tanpa menjaringkan gol, kerana t4ktikal itu akan membunvh pasukan sekiranya pihak lawan mampu merobek benteng pertahanan dalam tempoh 90 minit perlawanan.Saya mahu barisan peny4rang tidak ‘membu4ng’ peluang yang ada untuk menjaringkan gol, mereka perlu serius dalam perkara ini kerana semua pemain berusaha ker4s mencipta ruang dan peluang menjaringkan gol.

“Dari segi keputusan dua perlawanan itu, ia memang nampak tidak bagus kepada kami. Namun saya optimis tempoh yang ada ini akan dimanfaatkan sebaik mungkin untuk memperbaiki kelem4han pasukan dan mencari kaedah sesuai untuk diterapkan bagi menghadapi saingan Liga-M musim ini,” katanya.

– BERNAMA