Semasa sukan

Pelancaran jersi baharu JDT musim 2022 , Berita Gembira buat penyokong JDT

Reputasi Johor Darul Ta’zim (JDT) selaku juara Liga Super lapan musim berturut-turut dan beraksi di pentas Liga Juara-Juara Asia empat musim berturut-turut menarik minat pengeluar barang sukan antarabangsa, Nike untuk terus menaja pasukan itu bagi musim kelapan sejak 2014.Kerjasama JDT dan pengeluar barangan ternama antarabangsa itu tampak terus utuh dengan pelancaran jersi baharu skuad Harimau Selatan yang diadakan di perkarangan Stadium Sultan Ibrahim di Iskandar Puteri, di sini, sebentar tadi.

Jersi baharu skuad Harimau Selatan itu mengambil inspirasi daripada warna bendera Johor dengan jersi di laman sendiri terus kekal dengan identiti mereka dalam melakar sejarah dan merangkul kejayaan manakala jersi di tempat lawan terarah kepada warna putih dan merah jambu.

Pengenalan jersi baharu itu dilancarkan menerusi sebuah rakaman video berdurasi 4 minit 30 saat yang menyaksikan penampilan beberapa pemain JDT.Video berkenaan dibuat dengan plot cerita berkonsepkan budaya buli dalam kalangan kanak-kanak dan remaja yang semakin berleluasa pada masa ini. JDT adalah kelab yang menntang segala aspek berkaitan budaya bvli.

“Masa depan bola sepak juga inklusif yang merangkumi semua pemain dari pelbagai umur dan latar belakang. Nike k0mited untuk melabur dalam masa depan bola sepak dan memberi takrifan semula sukan ini buat generasi baharu.

“Tahun ini, kami melancarkan bukan sahaja jersi lelaki malah turut melancarkan jersi wanita dan kanak-kanak sekaligus menyatukan keluarga terhadap sukan kegemaran ini,” kata Nike dalam satu kenyataan.

Harga bagi kedua-dua jersi ini dijual pada harga RM299 sehelai. Dan untuk pertama kalinya, Nike melancarkan jersi khas untuk saiz wanita (RM299) dan juga saiz kanak-kanak (RM235).

 

 

Harga jersi pada musim ini yang dijual kepada penyokong berbeza dengan sebelum ini kerana jersi berkenaan adalah versi stadium yang menggunakan material dri-fit iaitu hampir sama dengan rekaan jersi replika.Versi stadium menggunakan kain yang lebih berkualiti berbanding ‘fan Version’ yang dijual sebelum ini di mana ia juga menyerupai rekaan asal. Jersi JDT Nike musim ini adalah hampir sama dengan jersi pemain.

“Inovasi Nike memfokuskan kepada pot0ngan jersi dan produk bersifat ‘breathable’. Ini akan membolehkan penyokong merasai apa yang dipakai oleh pemain dan memberikan perhubungan yang lebih rapat antara mereka,” menurut kenyataan itu.

 

Penyokong melihat jersi baharu JDT yang dilancarkan di perkarangan Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri, sebentar tadi. - Foto NSTP/Rizar Mohd NoorPenyokong melihat jersi baharu JDT yang dilancarkan di perkarangan Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri, sebentar tadi. – Foto NSTP/Rizar Mohd Noor

Penyokong JDT boleh mendapatkan jersi berkenaan di JDT Online Store serta pengedar-pengedar berdaftar di bawah Southern Tigers Sdn Bhd (STSB) di semua daerah di Johor.

SUMBER: BH

Pada majlis pelancaran jersi baharu skuad Harimau Selatan itu, beberapa program diatur dengan persembahan artis tempatan dan pertunjukan pancaran laser mengikut prosedur operasi standard ditetapkan Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan Kementerian Kesihatan.