Info sukan

BERITA BAIK BUAT JDT DAN KDA FC

Juara Liga Super, Johor Darul Ta’zim (JDT) meraih laluan mudah pada majlis undian pusingan pertama saingan Piala FA musim 2022 selepas diundi bertemu dengan wakil Liga M3, BRM FC atau Tun Razak FC pada aksi pembuka tirai 11 Mac depan.

Pasukan BRM FC dan Tun Razak FC akan menentang sesama sendiri pada aksi peringkat playoff terlebih dahulu pada 6 Mac nanti dengan juara akan meraih tiket men3ntang skuad Harimau Selatan di Stadium Sultan Ibrahim.

Sementara itu, juara bertahan Piala FA, Kedah Darul Aman (KDA FC) turut menerima undian selesa apabila dijadualkan bertemu dengan skuad Sains FC pada aksi pusingan pertama di Stadium Darul Aman, Alor Setar.

Majlis undian Piala FA 2022 yang melibatkan 12 pasukan Liga Super, 7 pasukan Liga Premier dan 15 pasukan Liga M3 telah disempurnakan oleh Ahli Lembaga Pengarah Malaysian Football League (MFL), Datuk Mohd Saiful Mat Sapri bersama Ketua Pegawai Eksekutif MFL, Stuart Ramalingam.Sebagai rekod, MFL telah ‘menghidupkan’ kembali saingan Piala FA musim ini selepas dibatalkan dua tahun berturut-turut ekoran pand3mik C0 vid-19.

SUMBER:– KOSMO

Sebelum ini, skuad Sang Kenari telah menjuarai edisi 2019 selepas menew4skan Perak FC 1-0 di pentas final.