sukan

Mora Menyuarakan

skandar Puteri: Pengendali Johor Darul Ta’zim (JDT), Benjamin Mora menegaskan aksi menentang Kuala Lumpur (KL) City FC di Piala Sultan Ahmad Shah dekat Stadium Sultan Ibrahim, malam esok bukan misi memb4las dndam.

Sebaliknya, pengendali kelahiran Mexico itu berkata, walaupun tewas 0-2 pada aksi final Piala Malaysia musim lalu ia adalah perlawanan berbeza kerana aksi kali ini bagi merebut Piala Sumbangsih dan ingin mengekalkan piala itu yang dimenangi sejak 2018.

“Saya enggan berdendam selepas tewas kepada KL City FC musim lalu dan terlepas memenangi Piala Malaysia. Ini adalah perlawanan berbeza dan pastinya pembvruan untuk mengekalkan piala sumbangsih buat kali kelima begitu tinggi.

 

Benjamin Mora (Kiri) dan Farizal Marlias. FOTO JDT

 

Untuk aksi malam esok sudah tentu kami mahu beri yang terbaik berbanding ketika final Piala Malaysia dan pada perlawanan kali ini kiraan mata tidak dikira namun kami tetap mengambil s3rius untuk berdepan KL City FC kerana mahu membuka langkah p0sitif sebelum bermula tirai saingan Liga Super.

Apapun, kami bersikap berhati-hati memandangkan skuad kendalian Bojan (Hodak) adalah pasukan yang berkualiti tatkala mampu beri saingan terhadap JDT malah ker4p tampil dengan c0rak permainan mantap dan ker4p menunjukkan semangat melawan,” kata Mora.

 

Dari kiri Benjamin Mora, Farizal Marlias, Safee Sali dan Bojan Hodak bergambar bersama Piala Sultan Haji Ahmad Shah FOTO Nur Aisyah MazalanDari kiri Benjamin Mora, Farizal Marlias, Safee Sali dan Bojan Hodak bergambar bersama Piala Sultan Haji Ahmad Shah FOTO Nur Aisyah Mazalan

 

Beliau juga mengakui agak bingung untuk menyenaraikan kesebelasan terbaik terutama dua tenaga import baharu pasukan iaitu Fernando Forestieri dan Moussa Sidibe yang menunjukkan corak permainan k0nsisten ketika aksi pra musim di Dubai, Emiriah Arab Bersatu (UAE), baru-baru ini.

Sementara itu, kapten JDT, Farizal Marlias senada dengan Mora yang menganggap aksi men3ntang KL City FC bukan untuk membalas dendam sebaliknya mahu memberi sepenuh tumpuan tatkala ia aksi pertama di laman sendiri dan pastinya mahu mencipta kemenangan.

SUMBER:HMETRO

Untuk aksi menentang KL, kami perlu berwaspada dengan corak s3rangan balas pasukan itu kerana pemain pasukan itu bijak mengambil kesempatan jika kami leka. Oleh itu kami harus bersedia dan memberi s4ingan hebat kepada pasukan lawan,” katanya.