sukan

Luahan Mora Buat JDT

PENGENDALI Johor Darul Ta’zim (JDT), Benjamin Mora berpuas h4ti dengan aksi bertenaga yang dipamerkan anak buahnya apabila menundukkan Kuala Lumpur City 3-0 bagi merangkul Piala Sumbangsih di Stadium Sultan Ibrahim, malam kelmarin.

Mora berkata, pada perlawanan itu skuad Harimau Selatan berjaya mempamerkan karakter tersendiri apabila menguasai perlawanan sepenuhnya sebaik sepak mula dan r4ncak melancarkan srangan bertali arus hingga KL City yang berkampung di kawasan sendiri g4gal mengekang kemaraan JDT.

Bagaikan sudah dapat membaca t4ktik seteruSnya, Mora tidak memberi ruang buat pasukan lawan untuk berehat de­ngan menggandakan asakan bagi memburu gol awal supaya pasukannya dapat bermain dengan lebih tenang apabila babak ke­dua bersambung.

“Kami sudah membaca muslihat mereka yang akan bermain bertahan dan menunggu peluang untuk melancarkan s3rangan balas pantas. Bagaimanapun, pemain JDT mempamerkan semangat juang tinggi, tidak memberikan ruang untuk meranapkan impian mereka.

“Saya berpuas hati dengan aksi yang ditunjukkan pemain dan kami membuat persiapan rapi bagi perlawanan ini. Inilah realiti yang sebenar, apa yang berlaku di Bukit Jalil (kalah final Piala Malaysia) tidak akan berlaku lagi tapi keputusan malam ini boleh berlaku berulang-ulang kali.

“Ini sudah menjadi resam dalam bola sepak, ada masanya kita perlu k4lah (final Piala Malaysia) untuk kembali bangkit lebih hebat bagi mengharungi musim baharu,” katanya pada sidang akhbar malam kelmarin.

Pada perlawanan itu, pe­nyerang import baharu, Fernando Forestieri meledak gol pertama pada aksi debut, manakala dua gol lagi dijaringkan Nazmi Faiz Mansor pada babak pertama serta, Afiq Fazail yang dimasukkan sebagai pemain gantian pada babak kedua.

SUMBER: KOSMO

Mengulas mengenai aksi Fores­tieri, Mora memberitahu, dia mempamerkan aksi yang memvkau membantu pasukan selain menjadi pemain yang boleh diberikan kepercayaan untuk mencetak gol pada perlawanan yang mendatang.