sukan

Tiga Pasukan ini penc@bar utama buat JDT

KEDAH Darul Aman FC (KDA), Terengganu FC (TFC) dan Selangor FC diramal antara pasukan yang mampu memberi tentangan kepada Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam pemburuan trofi Liga Super musim ini.

Bekas pemain kebangsaan, Lim Chan Yew berkata, ketiga-tiga pasukan berkenaan dilihat mempunyai potensi bagi menc4bar JDT bersandarkan persiapan pramusim yang dilakukan mereka sebelum ini.Bila ditanya kepada saya, sudah tentu saya meramalkan JDT akan menjadi juara musim ini jika diambil kira persiapan yang dilakukan dan kualiti pemain-pemain yang mereka ada.

Bagaimanapun, saya lihat tiga pasukan lain iaitu Kedah, Selangor dan Terengganu mampu memberi cab4ran kepada JDT sebab ketiga-tiga pasukan ini saya lihat sedang gigih melakukan persiapan dengan rapi.Malah, perlawanan pramusim mereka juga agak baik berbanding pasukan lain. Tetapi itu cuma ramalan berdasarkan pemerhatian saya sebelum liga bermula.Saya juga tidak menolak mungkin ada pasukan lain yang mampu melakukan k3jutan musim ini. Jadi sudah tentu ia satu persaingan yang cukup menarik,” katanya kepada Sukan Sinar pada Isnin.

Musim lalu, KDA FC di bawah kendalian Aidil Sharin Sahak berjaya menamatkan saingan Liga Super di tempat kedua diikuti Penang FC, TFC dan Selangor FC yang mengisi lima kel0mpok teratas.Dalam pada itu, Chan Yew menjangkakan Penang FC, Melaka United FC, Kuala Lumpur City FC, Sri Pahang FC, Negeri Sembilan FC, Sabah FC dan Petaling Jaya City FC akan bersaing bagi mer3but p0sisi pertengahan liga.Pada masa sama, beliau meramalkan pendatang baharu, Sarawak United FC bakal berg3lut mengharungi saingan Liga Super musim ini disebabkan pelbagai kem3lut yang mel4nda kelab tersebut.

Saya jangka Sarawak United agak suk4r bersaing dalam Liga Super musim ini jika dilihat kepada masalah yang berlaku dan perubahan yang dilakukan pihak pengurusan pasukan.Malah, ramai t0nggak utama yang berjaya membawa Sarawak United ke Liga Super musim ini telah menyertai pasukan lain sekali gus memberi kesuk4ran kepada mereka.

SUMBER:SH

Namun, jika mas4lah yang timbul sebelum ini dapat diselesaikan dan mereka mempunyai pemain import yang hebat serta berkualiti, saya rasa mungkin mereka akan kekal,” jelasnya.