sukan

Pak Ngah Luahkan Hasrat – KDA FC

ALOR SETAR: Ketaj4man peny3rang import Ronald Ngah Wanja yang kini digelar Pak Ngah bersama skuad Kedah Darul Aman FC (KDA FC) musim ini semakin dit4gih penyokong selepas beliau membuktikan kemampuannya ketika menentang Sarawak United FC Jumaat lalu.

Penantian untuk menyaksikan sentuhan bah4ya bekas pemain berasal dari Cameroon ini menjadi antara tarikan utama dalam aksi seterusnya apabila skuad Aidil Sharin Sahak meneruskan aksi kedua menentang Kuala Lumpur City FC (KL City) Rabu ini.

Di sebalik panggilan mesra penyokong Kedah, bekas pemain kebangsaan Cameroon itu juga kagum dengan sambutan serta m0tivasi diberikan kepadanya oleh penyokong Sang Kenari sebaik menyertai pasukan itu musim ini.Penyokong ada yang memanggil nama saya Ronald, Ngah atau Wanja dan mereka boleh panggil mana-mana singkatan nama itu kerana semua nama itu memang nama saya, dan jika mereka panggil saya Pak Ngah pun saya okay dengan panggilan nama itu.

Saya akui kami memiliki penyokong yang cukup bersemangat dan mesra dengan mereka sentiasa memberi sokongan yang padu buat pasukan bagi memulakan aksi liga ini.

Dengan pungutan tiga mata yang diperolehi pada perlawanan lalu, ianya sangat penting buat saya dan pasukan untuk meningkatkan lagi semangat bagi menghadapi perlawanan seterusnya menentang KL City Rabu ini,” katanya.

Walaupun masih terlalu awal dan ada seg3lintir penyokong yang menganggapnya satu cab4ran besar buatnya dalam Liga Malaysia (Liga M), Wanja tetap berkeyakinan dan menganggap perkara itu sebagai cab4ran.

sumber: bh

Bagi saya setiap liga memiliki cab4ran tersendiri dan ini permulaan baik buat menyahut cab4ran itu dan saya berharap dapat memberi aksi terbaik seperti yang dinantikan semua penyokong,” katanya