sukan

Sri Pahang FC sudah Hadir

KUANTAN: Skuad Sri Pahang FC kembali menjalani latihan semalam, selepas menamatkan tempoh kuar4ntin susulan sebahagian besar pemain dan pegawai didapati p0sitif wab4k C0 VID-19 minggu lalu.

Justeru, Ketua Pegawai Eksekutif SPFC, Datuk Mohammed Suffian Awang, berkata kelab itu mahu memastikan episod pemain dan pegawai disahkan p0sitif wab4k itu tidak berulang.

Ini kerana sebelum saingan Liga Malaysia (Liga M), Sri Pahang berdepan sudah dua kali berdepan kes C0 VID-19 hingga menyebabkan perlawanan yang dijadualkan iaitu Liga Super dan Pi4n dengan Kuala Lumpur (KL) City FC dan Terengganu FC (TFC) pada aksi Liga Super yang dijadualkan pada 5 Mac lalu.

Namun, disebabkan ada pemain dan pegawai yang didapati p0sitif, perlawanan terpaksa ditvnda termasuk bertemu Selangor FC pada 8 Mac lalu dan Manjung City yang dijadualkan esok,” katanya.

Sehubungan itu, bagi memastikan wab4k itu tidak lagi dihadapi Sri Pahang, beliau meminta bukan sahaja pemain dan pegawai, malah ahli keluarga turut mematuhi prosedur operasi standard (SOP).

SUMBER:BH

Katanya, langkah pematuhan itu bagi memastikan tidak lagi berlaku k3s j4ngkitan dalam kalangan pemain dan pegawai.Sebaiknya mengutamakan keselamatan dan patuh kepada ar4han Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) apabila berada di luar,” katanya.