sukan

JDT Makan Besar

JOHOR Darul Ta’zim (JDT) ternyata berada dalam kelas tersendiri apabila mudah memben4m kelab amatur, BRM FC 10-0 dalam aksi pusingan pertama Piala FA di Stadium Sultan Ibrahim sebentar tadi.

Sekali pun hanya berdepan kelab yang beraksi dalam saingan Liga M3, pengendali JDT, Benjamin Mora tidak mahu mengambil sebarang risik0 apabila tetap menurunkan ramai pemain utama.

Peny3rang import, Fernando Forestieri terus membuktikan s3ntuhan pemusnahnya cukup berbis4 apabila meledak h4trik menerusi gol pada minit kedua, 24 dan 42.

Safiq Rahim, Safawi Rasid, MaurĂ­cio, Moussa Sidibe, Daryl Sham, Mohamadou Sumareh dan Danial Amier pula masing-masing menyumbang satu gol bagi mengesahkan kemenangan besar JDT.

Di Stadium Negeri, Kuching, satu lagi wakil Liga Super, Sarawak United FC juga tidak berdepan masalah mara ke pusingan kedua Piala FA selepas melakar kemenangan besar 7-0 ke atas Liga M3, Ultimate FC.

sumber:sh

Boris Kok membuka tirai jaringan tuan rumah pada minit kesembilan diikuti gol menerusi Uche Agba (50 dan 71), Nur Shamie Iszuan Amin (57), Ahmad Khairil Anuar Zamri (71), Zharmien Ashraf Ismail (80) dan Francis Kone (85).