sukan Syok Woo Baca

Hasrat Tersirat Marcel buat KDA FC

Alor Setar: Pemain tengah Kedah Darul Aman FC, Dechi Marcel berharap mereka dapat kembali mempersembahkan rentak terbaik apabila turun bertemu Penang FC dalam aksi Liga Super di Stadium Bandaraya, Ahad ini.

Pemain kelahiran Ivory Coast ini yakin skuad Sang Kenari akan b4ngkit dengan lebih baik dalam usaha memburu tiga mata bagi memastikan kedudukan dalam kelomp0k tiga pasukan teratas liga tidak tergugat selepas tew4s 4-1 kepada Selangor FC minggu lalu.

“Kami perlu kembali bangkit untuk menghadapi cab4ran seterusnya. Selepas tew4s pada perlawanan lalu, kini kami berusaha mengatasi kelem4han yang ada bagi meningkatkan lagi keupayaan pasukan.

“Semangat juang kami tetap kental dan kami tidak mudah berputus asa dengan kekalahan lalu kerana dalam bola sepak ini penuh dengan cab4ran dan rintangan yang kami perlu sahut demi mencapai kejayaan.

“Kami hadir semula ke padang latihan dengan semangat yang tinggi, bersama tekad inginkan kemenangan dalam menghadapi perlawanan seterusnya bertemu Penang FC, Ahad ini,” katanya.

sumber: hmetro

Marcel yang mempamerkan aksi linc4h di ruang tengah setiap kali beraksi dilihat sebagai individu penting dalam menghidupkan banyak gerakan ketika melancarkan serangan ke kubu lawan mahupun ketika dalam situasi bertahan.

Namun sentuhannya sedikit terbatas diruang ser4ngan dalam dua perlawanan sebelum ini selepas rakan sepasukannya, Dennis Buschening yang tidak dapat beraksi akib4t keced3raan. Ini memaksa Marcel lebih banyak berada di ruang tengah dan pertahanan.