sukan

Harapan Tersirat CEO Sri Pahang FC

KETUA Pegawai Eksekutif Sri Pahang FC, Datuk Mohammed Suffian Awang berharap insid3n yang menimp4 skuad Tok Gajah dalam dua perlawanan Liga Super sebelum ini tidak akan berlaku lagi pasukan itu apabila berdepan Melaka United di Stadium Darul Makmur, Sabtu ini.

Menurut Mohammed Suffian, insiden sedemikian tidak patut berlaku dalam saingan Liga Malaysia (Liga-M) sambil memberitahu kejadian itu memberi kesan kepada Saya berharap insid3n yang berlaku kepada pasukan Sri Pahang dalam dua perlawanan tidak akan berlaku ketika bertemu Melaka United di Kuantan.Sebab kalau insiden sama berulang lepas ini, ia sudah tentu akan menjejaskan pr3stasi pasukan bagi musim ini,” katanya kepada Sukan Sinar pada Jumaat.

Komuniti bola sepak negara sebelum ini beranggapan Sri Pahang umpama ‘dir0mp4k’ lima mata berikutan mutu pengadilan yang lem4h ditunjukkan pengadil dengan ketika aksi Liga Super antara Sri Pahang FC dan PJ City FC di Stadium Darul Makmur pada Sabtu.

 

Sebelum itu, kontr0versi turut terc3tus melib4tkan keputusan pengadil perlawanan ketika aksi Liga Super yang menemukan Kedah Darul Aman (KDA) FC dan Sri Pahang di Stadium Darul Aman pada Rabu lalu.

Kedua-dua keputusan yang dibuat oleh pengadil dalam perlawanan itu bagaimanapun telah diakui terdapat kesil4pan oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

Dalam pada itu, Mohamed Suffian berharap supaya para pemain dapat melupakan keputusan p4hit dalam dua aksi sebelum ini dengan memperagakan prestasi lebih baik sekali gus melakar mampu mengutip tiga mata buat kali pertama di laman sendiri.

sumber:sh

Walaupun dua perlawanan sebelum ini memberi kesan, saya harap pemain akan beraksi dengan lebih bagus. Sebab dengan cara itu sahaja kita mampu untuk melakar kemenangan pertama di laman sendiri pada musim ini.