sukan

Messi TFC II Cipta Kemenangan

KUALA TERENGGANU: Terengganu FC II (TFC II) terpaksa ‘m4ndi peluh’ sebelum melakar kemenangan 1-0 menumpaskan Kelantan United FC (KUFC) di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong Badak, di sini, malam tadi.

Peny3rang utama skuad The Turtles, Jordan Mintah muncul wira pasukannya apabila meled4k gol kemenangan itu pada masa keced3raan babak pertama.

Jaringan itu berpvnca daripada hantaran jauh pemain import Filipina, Luke Woodland kepada Nur Azfar Fikri Azhar sebelum diberikan kepada Mintah yang bijak melepasi hal4ngan tiga pertahanan skuad Kijang Hijau untuk meledak gol.

Terdahulu sepanjang aksi babak pertama, corak permainan diperagakan kedua-dua pasukan jelas h4mbar dengan bola lebih banyak ‘berkampung’ di bahagian tengah.

Cuma dua percubaan tepat dimiliki skuad tuan rumah bimbingan Badrul Afzan Razali menerusi sepakan percuma Amirul Syazwan Nor Azmi dari jarak kira-kira 22 meter pada minit kesembilan dan t4ndukan Muhammad Safwan Mazlan pada minit ke-32 sedikit mencem4skan kubu pelawat yang dikawal, Mohammad Fikri Che Soh.

KUFC yang dibimbing Syamsul Mohd Saad g4gal memperoleh sebarang percubaan tepat ke arah pintu gol tuan rumah yang dikawal Syed Muhammad Nasrulhaq Syed Bidin.

Bersambung babak kedua, kedua-dua pasukan mengubah rentak permainan lebih pantas untuk membvru jaringan, namun buntu dengan kekeb4lan pertahanan lawan masing-masing.

sumber: bh

Dengan keputusan itu, skuad The Turtles berjaya menambah tiga mata lagi menjadikan enam mata hasil tiga perlawanan. Begitu juga pelawat mengumpul enam mata hasil empat perlawanan.