sukan Syok Woo Baca

Adik dan Abang semakin Menjadi

PASIR GUDANG: Johor Darul Ta’zim II (JDT II) terus mengekori Kelantan FC selepas berjaya menewaskan Kuching City 3-1 pada aksi Liga Perdana di Stadium Majlis Bandaraya Pasir Gudang, sebentar tadi.Walaupun skuad bimbingan Raul Mariano mengumpul 12 mata dan menyamai pungutan mata skuad The Red Warriors tetapi masih kekal di tangga kedua kerana perbezaan jaringan.

Tuan rumah melakukan percubaan awal pada minit kesembilan menerusi bola rembatan Daryl Sham K George di luar kotak penalti tetapi penjaga gol pelawat Wan Muhammad Azraie Wan Teh sempat merebahkan badan untuk menangkap kemas.

Gerakan yang dimulakan Umar Hakeem Suhari Rezwan di posisi sayap kiri pada minit ke-18 dan bertindak melintang bola tepat kepada kapten Fernando Rodriguez yang men4nduk bola menewaskan Wan Muhammad Azraie untuk meletak tuan rumah mendahului 1-0.

Ters3ntak dengan jaringan itu, anak didik Irfan Bakti Abu Salim mula menggandakan asakan dalam usaha membvru gol penyamaan namun b3nteng yang diterajui Adam Nor Azlin dan Feroz Baharuddin beraksi tenang memat4hkan ser4ngan yang dilakukan Abu Kamara.

Berpvnca daripada bola sepakan percuma Maranon pada minit ke-53 menyaksikan Adam pantas menyvsup masuk dicel4h bent3ng pelawat sebelum menanduk bola menew4skan Wan Muhammad Azraie untuk meletak kedudukan 2-0 memihak tuan rumah.

Namun skuad yang bergelar The Cats berjaya merapatkan jur4ng gol pada minit ke-60 selepas bola sepakan percuma Mohamad Alif Hassan dari jarak 30 meter mel3ncong masuk ke penjuru kanan gaw4ng menew4skan penjaga gol, T Shaheeswaran.

sumber: bh

Moussa Sidibe mencetak nama selaku penjaring pada minit ke-67 apabila mudah memperdayakan Wan Muhammad Azraie dengan meny3pak bola ke gawang yang terbuka luas selepas menerima bola umpanan Maranon untuk meletak tuan rumah selesa mendahului 3-1 dan kedudukan itu kekal sehingga tamat perlawanan.