sukan

Semoga Impian Baharu KDA FC Tercapai

ALOR SETAR: Kedah Darul Aman FC (KDA FC) akan kembali dengan semangat baharu bagi memastikan tidak lagi kecicir4n mata apabila melayan kunjungan Melaka United FC pada aksi Liga Super di Stadium Darul Aman, malam esok.

Tiga mata yang wajib dibvru itu bagi memastikan kedudukan pasukan yang kini turun ke tangga ketiga tidak terus terg3lincir tatkala beberapa pasukan seperti Negeri Sembilan FC dan Selangor FC kini juga memberi saingan hebat dan berada pada kel0mpok lima teratas liga.

Ketua jurulatih Kedah, Aidil Sharin Sahak berkata, pemainnya perlu memanfaatkan kelebihan beraksi di laman sendiri bagi memastikan tidak lagi terlepas pvngutan mata selepas dibel4sah oleh Selangor dan Sabah bulan lalu.

“Beraksi di laman sendiri selepas memasuki bulan Syawal ini sudah pasti memberi tahap kecergasan dan keyakinan yang lebih baik buat semua pemain dalam usaha memastikan isu k0nsistensi tidak lagi berulang seperti sebelum ini.

“Kedah perlu memanfaatkan setiap ruang yang ada di laman sendiri kali ini dalam usaha mendapatkan mata penuh kerana itu sahaja yang akan memberi peningkatan terhadap mom3ntum permainan ketika aksi liga dijangka akan semakin s3ngit selepas bersambung pada minggu ini.

“Saya yakin pemain sudah tidak sabar untuk b4ngkit semula dan kita harapkan semangat mereka juga akan melonjak bagi memastikan keupayaan pasukan berada pada tahap terbaik,” katanya.

Aidil juga berkata beliau mahu penyokong hadir beramai-ramai ke Stadium Darul Aman bagi menunjukkan kesetiaan dan kesungguhan mereka selain memberi kata-kata semangat untuk menc3tus kebangkitan pasukan.

“Faktor kehadiran penyokong menjadi antara elemen penting buat semua pemain bagi memastikan semangat berjuang dapat dil0njakkan dalam usaha membvru kemenangan.

sumber: bh

“Kita juga sedar Melaka United bukan lawan yang mudah kerana mereka juga memiliki beberapa pemain ternama, namun kami akan berusaha sebaik mungkin bagi memastikan sasaran tiga mata yang dibvru menjadi kenyataan,” katanya.