Semasa sukan

AIDIL PERLU FIKIRKAN FORMULA M4GIC BUAT KDA FC

ALOR SETAR: Kedah Darul Aman FC (KDA FC) perlu b4ngkit pada perlawanan menentang PJ City FC di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya malam esok jika tidak mahu terus ketinggalan dalam saingan Liga Super musim ini.

Dua kekal4han berturut-turut kepada Sabah FC dan Melaka United FC memberi kesan buat Sang Kenari yang memberi saingan cukup s3ngit dalam tiga perlawanan awal Liga Super.

Pengendali KDA FC Aidil Sharin Sahak berkata, walaupun kekal4han berkenaan memberi kesan psikologi kepada pemain-pemainnya, semangat mereka tetap memb4ra untuk menc3tus keb4ngkitan.Pemain tidak menunjukkan sikap pvtus asa, malah mereka tetap memiliki semangat yang tinggi bagi meneruskan perjuangan untuk b4ngkit membvru kemenangan pada perlawanan bertemu PJ City kali ini.

“Kekal4han boleh berlaku tanpa didvga, namun sikap p0sitif yang ada pada pemain perlu dikekalkan bagi memastikan semangat juang serta keyakinan mereka berada pada tahap terbaik dalam usaha kembali mendapatkan m0mentum kemenangan.

“Pihak pengurusan KDA FC juga hadir di padang latihan dan menyvntik semangat kepada pasukan bagi memastikan mereka berada pada tahap yang baik dan bersedia menghadapi perlawanan seterusnya.

“Saya harap mereka lupakan kekecewaan lalu, kuatkan semangat serta berikan f0kus terbaik mereka untuk bangkit mendapatkan tiga mata pada perlawanan men3ntang PJ City ini,” kata Aidil.

sumber:bh

KDA FC kini mengumpul 12 mata dan menduduki tangga keempat Liga Super.