sukan Syok Woo Baca

Punca Disebalik situasi KDA FC Sekarang

Kuala Lumpur: “Kita tak ada mas4lah, termasuk dalam padang atau luar padang, nampak situasi baik. Tapi bila kita bermain, ada saja kesil4pan yang berlaku terutama di hujung perlawanan.”

Itu luahan kec3wa penolong pengendali Kedah Darul Aman FC, Victor Andrag yang mengakui pening, hair4n dan p3lik mengapa pasukannya g4gal meraih tiga mata penuh biarpun berjaya mendahului sebanyak tiga kali.

Dalam aksi Liga Super di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya malam tadi, Kedah terpaksa menggIgit jari apabila Petaling Jaya City FC (PJ City) bangkit daripada ketinggalan untuk mengikat 3-3.

Peny3rang import Kedah, Ronald Ngah Wanja melakar hatrik di minit 20, 33 dan 65 manakala gol PJ City hadir menerusi Darren Lok minit 29, Mahali Jasuli (m-77) dan Khyril Muhymeen Zambri (m-83).Victor yang hadir ke sidang media bagi menggantikan pengendali pasukan, Aidil Sharin Sahak selepas aksi terbabit mengakui kec3wa dengan keputusan itu.

Kita mendahului, kita mendahului…tiga kali kita di depan, tapi akhirnya kita lepaskan ia (tiga gol mudah).Kita tak pasti mengapa pemain kita tak boleh nak ‘organise’ antara mereka, sebagai jurulatih kita dah buat perubahan tapi pemain yang berada dalam padang.

“Kita bercakap dengan pemain dan kita cuba berbincang dengan pemain, harap makin hari kita nakkan positif. Namun ia masih berlaku, di minit-minit akhir kita hil4ng f0kus,” katanya yang juga bekas pertahanan Kedah.

Ditanya desakan penyokong yang mahu perubahan dilakukan pada jend3la perpindahan kedua hujung bulan ini, Victor akui ia perlu bagi memastikan skuad kembali mantap selepas ini.

“Sebagai jurulatih saya mohon maaf kepada peminat. Kami dalam pasukan mahukan kemenangan dan mentaliti pemain pun cuba nak menang.

“Yang jadi mas4lah apabila minit akhir menyebabkan kita g4gal dapatkan keputusan,” katanya yang menyaksikan Kedah hanya mampu memungut satu mata daripada tiga aksi setakat ini selepas tewas kepada Sabah FC dan Melaka United sebelum ini.