sukan

Semangat Azam Azmi Lain Macam

Pertahanan kanan skuad kebangsaan Bawah 23 Tahun (B-23), Muhammad Azam Azmi Murad, akui semangatnya berk0bar-k0bar untuk turun beraksi men3ntang Laos pada aksi kedua Sukan Sea di Stadium Thien Truong di Nam Dinh, Vietnam, malam ini.

Namun atas nasihat pegawai pervbatan, pemain Terengganu FC (TFC) itu terpaksa melupakan seketika hasratnya itu bagi memastikan dia benar-benar pulih daripada kec3deraan dialaminya.

Jika ikutkan hati, saya bagaikan tidak sabar untuk turun beraksi dalam perlawanan kedua malam esok lebih-lebih lagi misi kita untuk mengutip tiga mata bagi mengukuhkan kedudukan dalam peringkat Kumpulan B.

Lagipun saya sudah mula melakukan latihan ringan bagi meningkat lagi tahap kecergasan selepas dimasukkan ke h0spital pada Sabtu lalu.

“Bagaimanapun atas nasihat d0ktor perub4tan, saya perlu berehat beberapa hari lagi sebelum turun beraksi, Insya-Allah jika dibenarkan saya akan beraksi menentang Singapura pada aksi ketiga nanti, saya percaya pemain yang bakal menggalas cab4ran negara dapat memperagakan aksi bertenaga untuk melakar kemenangan kedua,” katanya ketika dihubungi melalui aplikasi WhatsApp.

Pada aksi pertama menentang Thailand Sabtu lalu yang berpihak kepada skuad negara 2-1 hasil jaringan Danial Asri dan Muhammad Nur Azfar Fikri Azhar, pemain berusia 21 tahun itu yang beraksi cemerlang terpaksa diusung keluar pada minit ke-62 dan terus dikej4rkan ke h0spital untuk rawatan lanjut selepas berlanggar dengan pemain Thailand, Jaturapat Sattham.

Bagaimanapun, Azam menjelaskan dia lega apabila d0ktor mengesahkan tidak berlaku kece3eraan yang s3rius.

sumber:- HM

“Ketika pelangg@ran itu kepala saya terhantvk dengan pemain Thailand menyebabkan kepala terasa pening menyebabkan saya dimasukkan ke h0spital untuk raw4tan lanjut, namun saya lega apabila d0ktor mengesahkan tidak berlaku kec3deraan s3rius, cuma kini masih dalam proses pemvlihan,” katanya.