sukan

Impian terkini Kedah FC

Kedah Darul Aman FC (KDA FC) mahu memastikan bentengnya tidak lagi r4puh dalam usaha kembali bangkit membVru tiga mata apabila melayan kunjungan skuad Negeri Sembilan FC (NSFC) pada saingan Liga Super di Stadium Darul Aman malam esok.

Hanya kebangkitan segera di laman sendiri kali ini mampu menjadi ‘peny3mbuh’ duka ketika skuad Sang Kenari sudah tiga kali keciciran mata penuh dalam aksi yang dijangkakan mampu menjadi milik mereka sebelum ini.

Pengendali KDA FC Aidil Sharin Sahak berkata, skuadnya tidak r3la lagi terlepas peluang dalam usaha mendapatkan mata kemenangan yang menjadi sangat penting bagi memastikan Kedah tidak terus turun ke kedudukan lebih bawah.

Persiapan yang kami lakukan kini berada dalam keadaan yang terbaik dan kami sedang menumpukan usaha bagi memastikan Kedah dapat kembali bangkit melalui kemenangan di laman sendiri.

Tiada pilihan lain lagi buat kami selain perlu mempersiapkan b3nteng yang lebih kukuh dan tidak mudah b0los bagi memastikan kami tidak lagi keclciran mata kali ini.

“Kesil4pan lalu menjadi pengajaran yang sangat berguna buat kami untuk tidak diulangi dalam usaha kembali b4ngkit ke tahap terbaik seperti yang diharapkan oleh semua pihak,” katanya.

sumber:- BH

Aidil berkata, Kedah tetap perlu berh4ti-h4ti kerana skuad NSFC kini berada dalam peningkatan yang ketara dan sedang memberi saingan terbaik dalam kel0mpok pasukan teratas liga.