sukan

KDA FC KEMPUNAN LAGI

Kedah Darul Aman FC (KDA FC) terpaksa berpuas hati dengan satu mata apabila seri tanpa jaringan dengan Negeri Sembilan FC (NSFC) pada saingan Liga Super di Stadium Darul Aman, malam tadi.

Keputusan itu terus memberi memberi tekanan buat skuad Sang Kenari yang merekodkan dua kekalahan dan satu keputusan seri sebelum ini.

Malah, pasukan pelawat terlebih dahulu mencemaskan gawang tuan rumah dengan tandukan Herald Goulon pada minit ke-6, namun percubaannya lemah dan gagal disusuli penyudah David Mawutor dan mudah diselamatkan penjaga gol Kedah, Ifwat Akmal.

Tuan rumah yang lebih kerap ditekan di awal perlawanan cuba bangkit, namun sepakan percuma di luar kotak penalti yang diambil Al Hafiz Harun pada minit ke-22 ditepis keluar penjaga gol NSFC, Syihan Hazmi.

Striker NSFC, Evanonye Kossi turut mencemaskan benteng KDA FC pada minit ke-34 namun percubaannya ditepis Ifwat Akmal.

Bermula babak kedua, tuan rumah lebih banyak mengawal bola dengan percubaan hampir mendapatkan gol pada minit ke-63 apabila penyerang utama Sang Kenari, Ngah Wanja melakukan larian solo, namun gagal memanfaatkan peluang untuk menewaskan penjaga gol lawan.

sumber:- HM

Aksi berbalas serangan semakin rancak di hujung perlawanan, namun kedua-dua pasukan gag4l memecah kebVntuan jaringan.