sukan

Pasukan ini uji Kelantan United

KELANTAN United FC mengatur perlawanan persahabatan men3ntang dua pasukan Liga Super sebagai persediaan menghadapi pusingan kedua Liga Premier bermula 25 Jun ini.

Ketua jurulatihnya, Syamsul Saad berkata, dua pasukan berkenaan adalah Sri Pahang dan Melaka United, masing-masing pada Selasa ini (7 Jun) dan 12 Jun.

Beliau berkata, dua perlawanan tersebut amat penting bagi menilai prestasi beberapa pemain yang baru pulih daripada kecederaan selain untuk perancangan rombakan posisi pemain serta perubahan formasi.

Dua perlawanan tersebut merupakan platform kepada pemain untuk mengekalkan momentum, jadi pada perlawanan men3ntang Sri Pahang FC dan Melaka United FC itu kami akan menurunkan pemain yang kurang minit perlawanan dalam saingan pusingan pertama Liga Premier.

“Kami sedia maklum pada pusingan kedua Liga Premier nanti cukup mencabar kerana majoriti pasukan melakukan rombakan bagi memberi saingan merebut tempat terbaik dalam carta liga,” katanya ketika dihubungi pada Ahad.

Katanya, menerusi dua perlawanan tersebut, barisan jurulatih akan menilai persembahan pemain sebelum memutuskan untuk membawa masuk pemain baharu atau sebaliknya.

sumber:- SH

Kelantan United ketika ini berada pada kedudukan kelima liga dengan mengumpul 15 mata hasil empat kemenangan, tiga seri dan dua kekalahan selepas mengharungi sembilan perlawanan. – Bernama