sukan

Punca Kekalahan Sebenar Malaysia

Kuala Lumpur: Kesil4pan diri sendiri yang terlalu leka dalam mengawasi pergerakan pemain lawan meng4kibatkan pasukan Bawah 23 tahun (B-23) dihvkum dengan kek4lahan kedua kepada Thailand malam tadi.

Pada perlawanan malam tadi menyaksikan pintu skuad muda negara untuk melangkah ke suku akhir tertutup apabila t3was 0-3 kepada Thailand dalam perlawanan kedua kumpulan C Piala Asia B-23 2022.

Perlawanan yang berlangsung di Stadium Bunyodkor, Tashkent itu menyaksikan skuad kendalian Brad Maloney cukup suk4r untuk meny3kat ser4ngan pasukan Gajah Putih sekali gus terpaksa berputih mata dalam usaha untuk meraih sekurang-kurangnya satu mata untuk Malaysia.

Dua daripada tiga gol Thailand itu disumbangkan oleh peny3rang linc4h mereka Suphanat Mueanta manakala satu lagi dijaringkan Channarong Promsrikaew untuk memastikan Malaysia pulang awal pada kempen Piala Asia B-23.

Kapten pasukan skuad B-23 negara Mukhairi Ajmal berkata, banyak perkara perlu diperbaiki oleh pemain jika mahu meraih keputusan p0sitif bertemu Veitnam Rabu ini.

Katanya, barisan pemain sudah memberikan yang terbaik ketika bertemu Thailand namun nasib tidak menyeb3lahi mereka apabila t3was kepada pasukan berkenaan.

Saya rasa pemain sudah berikan yang terbaik dan banyak lagi perlu diperbaiki terutama perlu f0kus dan tidak leka ketika beraksi.

SUMBER:HMETRO

Kesil4pan itu adalah berpvnca daripada diri sendiri dan kita kena f0kus pada perlawanan seterusnya dengan memberikan persembahan terbaik,” katanya