sukan

Jadi Perhatian

Tampaknya bahang aksi antara Malaysia dan Turkmenistan semakin dirasai apabila kumpulan penyokong tegar skuad negara, Ultras Malaya (UM) turut mempersiapkan sesuatu untuk aksi berkenaan malam esok.

Tidak dapat dipastikan apakah elemen kejutan yang bakal dipersembahkan UM di Stadium Nasional Bukit Jalil nanti, namun ia sudah tentunya bakal menjadi perhatian seluruh peminat tanah air.

Berdasarkan tinjauan di Instagram Story ketua UM atau dipanggil Capo UM, Lekir Ahmad, ‘pemain ke-12’ negara itu sedang sibuk memasang sesuatu di kawasan yang dikhaskan untuk UM.

“Benda da pasang Mat… Mesti jadi, mesti menang, esok geng,” katanya berserta gambar kerja-kerja pemasangan itu.

Seperti sebelum ini, perkara yang paling dinantikan adalah ‘tifo’ gergasi Harimau Malaya yang dicipta UM dalam setiap aksi membabitkan skuad negara di Bukit Jalil.

Sudah tentu, ribuan mata akan terarah dan menanti dengan penuh keterujaan untuk melihat ‘tifo’ gergasi yang akan digunakan kali ini.

Antara ‘tifo’ yang mencuri perhatian adalah Harimau dengan slogan Satu Jiwa, Jangan Gentar Kita Lawan dan macam-macam lagi.

Skuad kebangsaan Kim Pan-gon akan mengharungi tiga aksi Kumpulan E Kelayakan Piala Asia 2023 di Stadium Nasional Bukit Jalil dengan aksi pertama berdepan Turkmenistan malam esok.

sumber:- HM

Kemudian Bahrain dan Bangladesh akan menjadi lawan seterusnya pada Sabtu dan Selasa depan, dengan Malaysia menyasarkan untuk muncul juara kumpulan sekali gus layak ke Piala Asia tahun depan.