sukan

Gelagat Sumareh Jadi Tumpuan Penyokong

Tindakan pemain naturalisasi pertama negara, Mohamadou Sumareh yang gemar ‘berg4duh’ dalam beberapa aksi bersama skuad Harimau Malaya sejak akhir-akhir ini mengundang rasa tidak senang penyokong bola sepak tempatan.

Di laman sosial, ramai yang melebelnya seorang pemain pan4s b4ran, kaki gaduh dan seng4ja mengundang layangan kad yang sebenarnya boleh merugikan pasukan.

Antara tindakan kurang bijaknya seperti ketika aksi persahabatan dengan Hong Kong minggu lalu yang menyaksikan dia bertindak k4sar ke atas pemain lawan di depan pengadil perlawanan.Mujur Sumareh tidak dilayangkan sebarang kad amar4n dikala insid3n itu sebenarnya berpotensi mengundang dibuang padang.

Perkara sama diulangi pemain kelahiran Gambia itu dalam aksi Kelayakan Piala Asia menentang Turkmenistan malam tadi, namun sekali lagi dia berjaya terlepas daripada sebarang hukvman b3rat.

Sal4h seorang peminat di laman sosial, Khairul Anuar Abdul Rahman mengganggap pemain itu gemar berg4duh ketika bermain.Sumareh asyik j4tuh dan nak g4duh ja sebab dah tak mampu bersaing dengan pemain lawan,” tulisnya.

“Sumareh ‘attitude’ teruk,” kata Muhyiddin Hensem selain Muhammad Khairy pula berkata, “Macam bagus la lu Sumareh!!!!”.

Sementara itu, Abdul Hadi MJ pula mencadangkan supaya taraf naturalisasinya ditarik balik susulan sikap bvruknya itu.

sumber:- HM

“Sumareh itu tarik balik jela status naturalisasi, makin merapu..berg4duh je tau,” katanya.