sukan

Masih Diperlukan lagi

PETALING JAYA: Kedua-dua perlawanan terakhir bagi Kumpulan E saingan kelayakan Piala Asia 2023 di Stadium Nasional di Bukit Jalil, malam esok akan tetap berlangsung seperti dijadualkan.

Perkembangan itu disahkan Setiausaha Agung Konfederasi Bolasepak Asia (AFC), Datuk Seri Windsor John yang memaklumkan, tiada perubahan venue atau tarikh dengan kedua-dua aksi antara Bahrain dan Turkmenistan serta Malaysia dan Bangladesh akan tetap dijalankan di Stadium Nasional.

Tiada pertukaran venue, kedua-dua perlawanan akan bermain seperti biasa,” katanya ringkas ketika dihubungi Bernama, hari ini.

Beliau berkata demikian apabila ditanya adakah terdapat kemungkinan berlaku pertukaran venue atau perubahan waktu perlawanan, susulan isv permukaan padang Stadium Nasional yang digenangi air akib4t hujan lebat sebelum perlawanan Malaysia menentang Bahrain, Sabtu lalu.

Lebih par4h, apabila tular beberapa petugas yang dilihat menggunakan peny0dok dan kadbod, dalam usaha mengalirkan air keluar dari padang sebelum perlawanan bermula yang menyaksikan tindakan itu menimbulkan rasa tidak senang dalam kalangan netiz3n di media sosial.

Malah, ketua jurulatih skuad kebangsaan Kim Pan Gon dan pengendali Bahrain, Helio Sousa turut mengakui permukaan padang pada malam itu menjejaskan rentak pasukan untuk bermain pada prestasi terbaik.

Semalam, media tempatan melaporkan terdapat kemungkinan berlaku perubahan venue bagi kedua-dua aksi esok susulan mas4lah air bertakung apabila hujan turun dengan lebat di Stadium Nasional dengan Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur di Cheras disebut-sebut sebagai antara gelanggang altern4tif.

– BERNAMA