Semasa sukan

Sanrawat cepat serasi bersama KDA FC

Ketua Jurulatih Kedah Darul Aman FC (KDA FC), Aidil Sharin Sahak yakin pemain import baharu kuota ASEAN, Sanrawat Dechmitr mendapat keserasian terbaiknya bersama pasukan bagi menghadapi saingan Piala AFC bermula 24 Jun ini.

Bagi pengendali dari Singapura itu, kelebihan dimiliki pemain kelahiran Thailand itu membantunya menyerapkan segala taktikal dan perancangan pasukan dengan lebih cepat.

Berdasarkan pengalaman, beliau dilihat cepat menyesuaikan diri dengan corak permainan pasukan dan beliau menggunakan segala pengalaman yang beliau lalui dengan cukup bersemangat.

Sejak bersama pasukan pada aksi kali pertama men3ntang Perak FC dan melalui beberapa latihan dalaman sebelum ini, saya yakin beliau kini terus meningkatkan keserasian terbaiknya bersama rakan sepasukan.

“Dalam perlawanan latihan dalaman baru-baru ini juga, beliau mempamerkan aksi cukup bersemangat dengan menghasilkan satu jaringan dan dua bantuan gol ketika pasukan berdepan skuad Piala Presiden Kedah,” katanya.

Dalam tempoh seminggu lagi untuk menghadapi saingan Piala AFC di Bali Indonesia, Aidil juga berkata skuadnya kini berada dalam motivasi terbaik bagi menghadapi kelab berstatus juara Liga 1 Indonesia, Bali United FC.

Kedah dijadual berdepan kelab dari Indonesia Bali United pada 24 Jun, diikuti Kaya FC dan Visakha FC masing-masing pada 27 dan 30 Jun.

sumber:- BH

Semua perlawanan Kumpulan G itu akan berlangsung di Stadium Capt I Wayan Dipta, Bali, Indonesia.