sukan

Hasrat Dari Johor Darul Ta’zim (JDT) Ke Melaka United

Ketiadaan tonggak pertahanan, Mohd Akmal Md Zahir yang kini bersama Kedah sememangnya dirasai namun kem Melaka United masih positif dengan kekuatan benteng pasukan bagi hadapi baki saingan musim ini.

Menurut pertahanan kiri Melaka, Muhammad Syazwan Andik, dia sememangnya sudah ada keserasian bersama Akmal selepas mula digandingkan dalam kebanyakan perlawanan sejak akhir-akhir ini.

Bagaimanapun, pemain berusia 26 tahun itu boleh menerima kehilangan Akmal selain berasakan Melaka United masih berada di tahap terbaik untuk berdepan Negeri Sembilan di Stadium Hang Jebat,Sabtu ini.

Memang tidak dinafikan masih terasa dengan ketiadaan Akmal yang memilih berhijrah ke Kedah pada pintu perpindahan pemain kali ini.

Kami sudah mula dapat membentuk satu gandingan yang baik dalam beberapa perlawanan lalu tetapi saya hormati keputusan Akmal demi karier.

“Berdepan Negeri Sembilan,sudah tentu kami mahu memburu tiga mata bagi meneruskan rekod cemerlang Melaka yang telah menang tiga kali berturut-turut sebelum liga berehat selama sebulan,” katanya.

Ketiadaan Akmal menjadikan pilihan di bahagian pertahanan tengah antara Fadhli Shas, Justin Baas, Haziq Puad dan Faris Shah Rosli.

Pertembungan Melaka United dan Negeri Sembilan dijangka menarik kerana selain pertemuaan jiran setempat, kedua-dua pasukan juga berada di momentum terbaik di pentas Liga Malaysia.

sumber:- HM

Dalam pada itu, Syazwan mendedahkan hasratnya untuk datang ke Melaka United dari Johor Darul Ta’zim (JDT) adalah untuk mendapatkan kembali prestasinya serta merasai lebih banyak minit permainan di Liga Super.