sukan

Mora tidak rela kehilangan Bergson da Silva Dalam setiap perlawanan

Pemangku jurulatih Melaka, Mohd. Asri Ninggal lega anak buahnya tidak menjadi m4ngsa bel4sahan dan kejayaan mencVri satu mata cukup bermakna.

Saya puji barisan pemain yang diturunkan, mereka bermain dengan baik selain fokus dan berdisiplin sepanjang 90 minit babak berlangsung. Paling melegakan pemain gantian telah dapat bermain dengan cemerlang.

“JDT sebuah pasukan yang cukup ampuh mereka ada barisan import yang hebat begitu juga ramai pemain kebangsaan tetapi pemain saya mampu mengimbangi mereka,” jelasnya.

Sementara itu, Ketua Jurulatih JDT jelas kurang berpuas hati dengan keputusan itu. “Kami tidak selesa dengan keputusan seri, tetapi ia adalah hakikat yang terpaksa diterima,” kata pengendali Johor Darul Ta’Zim (JDT), Benjamin Mora.

Beliau langsung tidak menyangka Melaka United berjaya mengekang as4kan dan melakukan beberapa percubaan menjelang minit akhir perlawanan di di Stadium Hang Jebat. Katanya, barisan kejurulatihannya datang ke Melaka untuk mendapatkan mata penuh, namun hasrat itu tidak menjadi kenyataan.

“Melaka United mempunyai tiga pemain bagus di bahagian striker, tetapi pujian harus diberi kepada barisan pertahanan yang berjaya melaksanakan tugas dengan baik walaupun seri. Dari mula perlawanan hingga tamat permainan, j3ntera s3rangan mengasak masuk di setiap sudut, namun usaha mencari gol kemenangan g4gal.

“Saya tidak menyalahkan pemain kerana mereka menjalankan tugas dengan baik dan bermain dengan baik, tetapi mal4ngnya kami tidak menemui tiga mata,” katanya.

Bagaimanapun, keputusan seri itu tidak menjejaskan reputasi JDT sebagai pasukan pilihan utama untuk mengekalkan kejuaraan Liga Super musim ini, JDT terus dipuncak dan kekal dengan rekod tanpa kalah setakat ini.

Sementara itu, Mora menjelaskan bahawa striker dan penjaring terbanyaknya, Bergson da Silva, terpaksa dikeluarkan kerana menagalami keced3r4an yang agak tervk dan perlu menjalani ujian MRI . “Saya berharap Bergson akan pulih daripada keced3ra4nnya dan dapat diturunkan apabila JDT bertandang ke Kota Kinabalu men3ntang Sabah pada 15 Julai ini,” katanya.