sukan

TFC tekad sek4t KDA FC Musim Ini

Kuala Terengganu: Penjaga gol Terengganu FC (TFC), Mohd Suhaimi Husin berazam terus mengulangi cemerlang apabila sekali lagi berdepan dengan Kedah Darul Aman FC (KDA FC) dalam saingan Liga Super di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong Badak, Jumaat ini.

Pada aksi pusigan kedua Piala FA di stadium sama pada Rabu lalu, penjaga gol kelahiran Felda Selasih, Besut itu memper4gakan aksi terbaik walaupun skuadnya bermain dengan 10 pemain selepas rakan sepasukannya, Pape Diakite dilayangkan kad mer4h kerana mengasari peny3rang KDA FC, Wanja Ngah pada minit ke-50.

Dalam perlawanan dimenangi mereka 1-0 menerusi jaringan Mohd Faiz Nasir, penjaga gol berusia 28 yang memulakan kariernya bersama pasukan kelab, Hanelang FC berjaya mengawal pintu golnya daripada dibol0si lawan.

Dalam tempoh 10 hari, kami sekali lagi bakal berdepan dengan Kedah, ia sudah pasti perlawanan menarik kerana kami berazam meneruskan momentum kemenangan manakala lawan hadir untuk membal4s dend4m.

Saya akan berusaha untuk mempamerkan aksi terbaik untuk sekali lagi mengh4lang pintu gol daripada dibol0si bagi memastikan kemenangan milik kami.

“Buat rakan sepasukan, terutama bent3ng pertahanan, saya mengharapkan aksi cemerlang ketika mematahkan ser4ngan Kedah pada Rabu lalu, kembali berulang Jumaat ini,” katanya ketika dihubungi.

Mengulas prestasi tidak k0nsisten sebelum ini sehingga dikrltik peminat setia skuadnya, bekas penjaga gol skuad Terengganu FC II (TFC II) itu menjelaskan setiap kali diturunkan, dia sentiasa berusaha untuk mempamerkan aksi terbaik.

sumber:hmetro

Setiap perlawanan, saya sentiasa berdoa dan mencuba yang terbaik, tapi jika aksi tidak sebagaimana diharapkan, saya akan cuba perbaiki lagi prestasi.Harap peminat memberikan sokongan p4du kepada kami setiap kali beraksi bagi memb4kar semangat terutama meng,vtip tiga mata di tempat sendiri,” katanya.