sukan

Akui kedudukan terkini

Berada di kedudukan ke-10 carta Liga Super ketika ini sememangnya mencem4skan skuad Petaling Jaya (PJ) City FC kerana ia menghampiri kepada zon penylngkiran.

Selepas tewas kepada Johor Darul Ta’zim (JDT) di gelanggang lawan pada perlawanan sebelum ini, skuad itu bertekad untuk berusaha mencipta kemenangan pada perlawanan seterusnya men3ntang Kuala Lumpur (KL) City FC, Sabtu ini.

Tonggak pertahanan pasukan itu, R Aroon Kumar mengakui kedudukan pasukannya ketika ini meres4hkan dan mereka perlu meningkatkan lagi tahap persembahan bagi mendapatkan kemenangan.

Katanya, berdepan KL City di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, Cheras, adalah suatu cab4ran besar, namun dia dan rakan sepasukan akan bekerja ker4s bagi mempertahankan maruah pasukan itu.

Memang kedudukan pasukan liga ketika ini mencem4skan kerana menghampiri kepada zon penyingkiran, walaupun kami baru saja menamatkan perlawanan kesembilan dan masih ada ruang untuk memperbaiki keadaan.

“Hakikatnya kami perlu bangkit mendapatkan kemenangan pada perlawanan akan datang menentang KL City, agar tidak ketinggalan jauh dengan penc4bar lain, yang akhirnya boleh memberi tekanan kepada pasukan,” katanya.

Bekas pemain Negeri Sembilan FC (NSFC) berusia 28 tahun itu, yakin dengan k0mitmen dan kesungguhan rakan untuk berjuang serta memberikan persembahan terbaik bagi mempertahankan marvah pasukan.

Menurut Aroon, mereka sedar tidak boleh lagi kehil4ngan mata jika mahu terus memberikan saingan dalam liga.

sumber:- HM

Selepas menamatkan sembilan perlawanan, PJ City kini berada di tangga ke-10 liga hasil dua kemenangan, tiga seri dan empat tew4s.