sukan

Beliau sepatutnya ada dalam skuad itu

KAPTEN pasukan Negeri Sembilan FC, Zaquan Adha Abd Radzak mengesahkan keced3raan lutut dialaminya sebelum ini semakin pulih dan akan kembali memulakan latihan penuh dalam masa terdekat.

Pemain berusia 35 tahun itu berkata, doktor yang mer4watnya keced3raan tersebut berpunca daripada kesan pemb3dahan yang lalu menyebabkan lutut kirinya bengkak.

Jelas Zaquan, keadaannya kini beransur pulih selepas dua minggu dan bersedia untuk diturunkan dalam aksi berdepan Terengganu FC pada 27 Julai ini jika tahap kecergasannya memuaskan.

Saya sepatutnya ada dalam skuad ketika perlawan men3ntang Sabah tempoh hari, tetapi selepas bangun dari tidur pada hari perlawanan, saya dapat rasa lutut bengkak.

Jadi, hendak berjalan kena pakai tongkat dan doktor cakap ini kesan daripada proses pembed4han yang banyak kali sebelum ini yang saya pernah buat.

“Mungkin ada serpih4n lebih yang membuatkan lutut saya bengkak tetapi sekarang selepas menjalani proses pemvlihan, semuanya sudah beransur pulih,” jelasnya.

Sebelum ini, Zaquan terpaksa diketepikan dalam aksi menentang Sabah FC pada 3 Julai lalu selepas mengalami keced3raan meng3jut di bahagian lutut pada hari perlawanan.

Dalam pada itu, Zaquan mengakui Negeri Sembilan yang kini di kedudukan ketiga liga berada di landasan yang tepat bagi menamatkan saingan musim ini dalam kelompok pasukan terbaik.

Untuk saya, kita sekarang di landasan terbaik sebab saya boleh katakan pasukan ini bukanlah pasukan pilihan untuk berada dalam kel0mpok lima teratas.

Tetapi sekarang kita boleh memberi cab4ran dan ketika tew4s kepada Sabah tempoh hari, jangan kita lihat atas kekal4han sahaja.

sumber : SH

“Betul, kita banyak kekurangan tetapi kita juga lebih re4listik dan sekarang selepas jendela perpindahan kedua, semua pasukan sudah mula buat percaturan yang berbeza”, jelasnya.