sukan

Nafuzi Siap Sedia Jent3ra TFC

KUALA TERENGGANU: Terengganu FC (TFC) dituntut lebih fokus untuk mengekalkan mom3ntum kemenangan apabila sekali lagi bakal berdepan Kedah Darul Aman FC dalam aksi Liga Super di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong Badak, malam esok.

Pesanan itu disuarakan pengendalinya, Nafuzi Zain yang turut menuntut pemainnya kekal p0sitif selain tidak menjadikan aksi minggu lalu sebagai ukuran walaupun berjaya mer4kam kemenangan 1-0 hasil jaringan pemain sayap, Mohd Faiz Nasir.

Sebaliknya, beliau mahukan anak buahnya meningkatkan lagi prestasi selain berwaspada dengan anc4man Kedah kerana sudah pasti mereka hadir dengan t4ktikal dan strat3gi berbeza selepas tumpas pada aksi Piala FA pusingan kedua minggu lalu.

“Pemain diingatkan agar lebih fokus selain mengekalkan momentum kemenangan men3ntang Kedah dalam misi mengutip tiga mata lebih-lebih lagi beraksi di tempat sendiri.

“Pada masa sama pemain juga diingatkan wasp4da dengan taktikal lawan. Kita menang pada aksi minggu lepas adalah saingan Piala FA, esok adalah Liga Super. Jadi saingan sudah tentu berbeza, lawan pasti hadir untuk merakam kemenangan, begitu juga dengan kami.

“Namun apa yang penting pemain perlu memanfaatkan peluang beraksi di tempat sendiri untuk memperbaiki kedudukan dalam carta Liga Super selain mengelak keciclran mata,” katanya yang mengharapkan kehadiran peminat setia mampu memberi imp4k p0sitif buat pemain.

Ketika ditanya adakah beliau bakal melakukan romb4kan dalam kesebelasan utama skuadnya, bekas peny3rang Terengganu itu belum bersedia untuk mengumumkan lagi kerana masih dalam perancangan.

“Mengenai perubahan posisi belum diputuskan lagi sebab ada pemain yang mengalami keced3raan dan demam. Dengan masa yang ada ini saya akan putuskan siapa yang bakal membarisi pasukan.

“Mengenai pemain import mungkin saya akan mengekalkan pemain yang sama ketika menentang skuad Kenari minggu lalu selepas peny3rang, Kipre Tchetche mengalami sedikit keced3raan,” katanya.

Pertembungan dua gerg4si itu pasti menarik kerana mereka bakal bert3mbung dalam tempoh sepuluh hari menerusi dua perlawanan.

sumber:bh

Skuad kendalian Aidil Sharin Sahak sudah pasti mahu melunaskan dendam kekal4ahan Rabu minggu lalu manakala skuad Nafuzi sudah pasti mahu melebarkan rekod kemenangan kedua berturut-turut ke atas pasukan itu.