sukan

Disebalik Tidak sangka itu – Aysar Hadi

‘Saya memang jangka jadi juara, tapi saya tidak jangka dinob4tkan sebagai pemain terbaik’, itu kata-kata kapten skuad B19 negara, Aysar Hadi, selepas pasukan kendalian Hassan Sazali Waras menjuarai Kejohanan AFF B19. kata Aysar.

Di sebalik kejayaan itu, pemain tengah, Haiqal Haqeemi Hairi turut berkongsi bahawa mereka hanya meraih mom3ntum selepas aksi terakhir kumpulan sebelum perlawanan peringkat separuh akhir.

Haiqal mengakui hanya raih mom3ntum selepas menghadapi tiga perlawanan peringkat kumpulan setelah dua tahun tidak beraksi.

Kali terakhir mereka berkumpul ketika mewakili skuad B17 negara di Jepun pada tahun 2020.Pemain pasukan Selangor 2 itu juga berkongsi cara ketua jurulatih mereka untuk memastikan anak buahnya terus berada dalam motivasi terbaik.kata Haiqal

Hassan pula menyifatkan kejayaan itu bukti Malaysia tidak ket4ndusan pelapis untuk memberi cab4ran di peringkat lebih tinggi.

sumber:- SA

Jurulatih berusia 56 tahun yang pernah menjadi penolong pengendali skuad kebangsaan kendalian Datuk Ong Kim Swee itu mahu mencapai misi seterusnya, untuk memastikan pasukan negara layak ke Kejohanan AFC B20 pada tahun depan.katanya.