sukan

Kelantan FC g4gal jinakkan JDT II Di laman sendiri

PENDAHULU Liga Premier, Kelantan FC gagal memanfaatkan peluang bermain di laman sendiri apabila sekadar seri 1-1 menentang Johor Darul Ta’zim (JDT) II di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu petang Jumaat.

Skuad kendalian Rezal Zambery Yahya yang memulakan aksi dengan garang melalui asakan bertali-arus mendahului pada minit ke-20 menerusi sepakan penalti Nurshamil Abd Ghani selepas bola terkena tangan pemain pertahanan lawan Ahmad Aysar Hadi Mohd Shapri.

Namun, malang menimpa skuad The Red Warriors itu apabila terpaksa beraksi dengan 10 pemain apabila pemain tengah Jasmir Mehat diperintahkan keluar padang selepas menerima kad kuning kedua pada minit ke-36.

Kesempatan itu dimanfaatkan JDT II apabila anak buah Mariano Echeverria hanya memerlukan lima minit selepas rehat untuk menyamakan kedudukan hasil penyudah Daryl Sham KK George.

sumber:- SH

Perlawanan berlangsung dengan panas dan terpaksa diberhentikan buat seketika apabila situasi tegang penyokong yang berang dengan keputusan pengadil dan mula membuat pr0vokasi. Seorang pemai Kelantan FC juga terpaksa dikejarkan ke Hospital dengan Ambulans. Bersambung selepas keadaan kembali reda, Kelantan FC dan JDT II saling melakukan s3rangan. Selesai 90 minit, Pegawai perlawanan terpaksa menambah 13 minit bagi mangambil kira perlawanan yang terpaksa dihentikan.

Permainan terus rancak dengan Kelantan dan JDT II saling berbalas s3rangan dalam usaha memburu gol kemenangan, namun tiada jaringan berjaya dicipta menyaksikan kedua-dua pasukan terpaksa berpuas hati meraih satu mata.