sukan

KDA FC Mencari rentak pen4war di AFC

Kuala Lumpur: Kedah Darul Aman (KDA) FC mahu menjadikan pentas separuh akhir Zon Asean Piala AFC sebagai pen4war duk4 selepas agak h4mbar dalam saingan Liga Super.

Kedah yang dijadual men3ntang PSM Makassar di Stadium Kapten I Wayan Dipta, Bali, Indonesia, malam esok harus mencatat keputusan p0sitif bagi men3bus keh4mpaan itu di liga tempatan.

Malah, prestasi terbaik perlu diperag4kan bagi menambat semula hati peminat skuad Hijau Kuning yang mahu perubahan dilakukan dalam pasukan itu.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Kedah, Khamal Idris Ali, pihaknya akan mem4ntau setiap perlawanan dan titik tol4k tindakan seterusnya adalah melalui penilaian prestasi perlawanan separuh akhir itu.

“Doakan Sang Kenari dapat mengub4ti kekec3waan aksi liga dengan menghadiahkan pentas akhir Zon Asean Piala AFC 9 Ogos ini.Teruskan sokongan anda dengan kata-kata semangat bagi menivp aur4 juang sejiwa murni,” jelas Khamal menerusi kenyataan dikeluarkan, kelmarin.

Sebelum ini, skuad kendalian Aidil Sharin Sahak mara ke peringkat empat terbaik selepas menjuarai Kumpulan G Zon Asean Piala AFF pada Jun lalu.Namun rentak itu tidak dapat diteruskan dalam saingan Liga Super apabila tew4s dalam tiga aksi daripada empat perlawanan liga yang dilalui.

sumber:hmetro

Malah, penylngkiran Kedah daripada saingan Piala FA di pusingan kedua turut men4mbah luk4 penyokong yang mahu romb4kan dilakukan ke atas pasukan itu.