sukan

Nidzam Jamil mengakui TFC cukup beruntung kerana memiliki beliau

Petaling Jaya: Pengendali sementara Selangor FC, Nidzam Jamil mengakui Terengganu FC (RFC) beruntung memiliki pemain lincah seperti Faisal Halim yang disifatkan sebagai punca pasukannya gag4l meraih mata, malam tadi.

Skuad Red Giants tumbang 2-0 dalam aksi Liga Super di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), yang juga kekal4han ketiga berturut-turut pasukan itu selepas tewas 2-0 kepada Sri Pahang dan 2-3 kepada Negeri Sembilan FC.

Jelas Nidzam yang bekas pemain kebangsaan dan Selangor itu, kelinc4han Faisal terbukti menerusi pembabitannya dalam dua gol pelawat tatkala anak buahnya gag4l mengekang pergerakan pemain sayap itu.

“Saya rasa Terengganu beruntung sebab ada pemain seperti Faisal yang memberi imp4k cukup besar dan ia boleh dilihat dengan pembabitannya dalam dua gol dijaringkan Terengganu.

“Kita tahu Faisal akan bagi banyak anc4man kepada kita kerana dia mempunyai skil individu cukup bagus, malah pemain pertahanan saya Quentin Cheng berdepan mas4lah untuk mengatasi kelaju4nnya,” katanya pada sidang media selepas aksi itu.Dalam aksi itu, dua gol Terengganu disumbangkan hasil remb4tan tepat Habib Haroon di minit ke-13 sebelum Manuel Ott menambah gol di minit ke-39 selepas menerima hantaran cantik Faisal.

Katanya, beliau terpaksa membuat pertukaran di babak kedua bagi mengekang pergerakan Faisal dan usaha itu berjaya, namun gol dicari tidak berlaku kerana ketVmpulan di jentera depan.

“Pada perlawanan malam ini, kita ada dua babak berbeza iaitu pada separuh masa pertama kita sedikit leka dan dihvkum dengan dua gol.

“Bagaimanapun untuk separuh masa kedua, kita tukar sedikit t4ktik dengan harapan dapat gol, tapi malangnya ia tidak berlaku,” katanya.

SUMBER:HMETRO

Berikutan keputusan itu, Selangor jatuh ke tangga kesembilan liga, manakala Terengganu menduduki tempat keempat.