sukan

Kenyataan pahit yang harus diterima

Pengendali Kelantan FC, Rezal Zambery Yahya menyifatkan pasukannya harus menerima kenyataan pahit selepas kekalahan 1-2 kepada Selangor FC II sehingga menyaksikan peluang mereka semakin tipis untuk meraih trofi musim ini.

Apatah lagi dengan kemenangan Johor Darul Tazim (JDT) II ke atas Terenganu FC (TFC) II kelmarin, meletakkan mereka kini di takhta Liga Perdana dengan 39 mata.

Beliau juga tidak menolak kemungkinan pasukan berasa sedikit tertekan dengan misi untuk menjuarai liga sekali gus hilang fokus sehingga memberi ruang kepada pasukan lawan untuk mengejar.

“Memang kita rasai tekanan demi tekanan sejak bermula pusingan kedua liga sebab kita sentiasa berada di atas.

Kita memang tidak boleh buat kesilapan sebab pasukan lawan yang berada di bawah kita masing-masing ingin mengejar dan kenyataannya adalah mereka ingin kalahkan pasukan yang berada di atas.

Jadi kesilapan adalah kita tidak dapat menyerap tekanan ini dan akhirnya membuat kesilapan.

Peluang masih ada tetapi sangat-sangat tipis, jadi kita kena segera perbaiki kesilapan yang dilakukan, katanya.

sumber:- BH

Kelantan kini dibezakan tiga mata dari JDT II yang menghuni tangga teratas, namun skuad Harimau Selatan II memiliki perbezaan jaringan yang cukup besar. Kelebihan itu menjadi faktor utama mengapa kejuaraan Liga Perdana musim ini boleh dikatakan sudah berada dalam genggaman JDT II.