sukan

Isu ‘luar padang’ tak ganggu rentak Sarawak United

Ketua jurulatih Sarawak United FC, S Balachandran tetap menganggap pasukannya mempamerkan persembahan yang bagus walaupun dibelasah Kuala Lumpur (KL) City 5-0 di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, malam tadi.

Dia berkata, pasukannya dapat memberikan saingan terhadap KL City dari segi beberapa aspek termasuk kawalan bola dan mencipta peluang.

Katanya, isu ‘luar padang’ juga tidak mengganggu pasukan Sarawak United hingga mereka tewas dengan jaringan besar pada perlawanan itu.

“Permainan bagus. Mereka bermain dengan baik dan kami juga beraksi dengan baik. Sudah pasti mereka memiliki pemain kebangsaan dan bekas pemain kebangsaan, jadi sebenarnya mereka pasukan kuat.

“Saya rasa masa isu kita bermain lagi bagus, sekarang pun main bagus. Saya fikir isu tidak mempengaruhi persembahan pemain.

“Pemain bermain dengan baik. Maksud saya jika anda melihat kepada penguasaan bola, peluang dan meny3rang, ia seakan hampir sama dengan pasukan KL City.

“Dalam Liga Malaysia ini saya rasa setiap pasukan standard lebih kurang sama, tak banyak beza. Macam KL City sebelum ini kalah dengan Penang FC dan hari ini menang,” katanya.

sumber:-BH

Kekalahan itu menyaksikan Sarawak United kekal dengan 14 mata dan menghuni kedudukan ke-11 Liga Super, empat mata di depan pasukan tercorot, Penang.