sukan

Komen Dollah setelah berjaya benam NSFC

Kemenangan 2-0 ke atas Negeri Sembilan FC (NSFC) pada aksi terakhir Liga Super di Stadium Darul Makmur malam tadi, melegakan pengendali Sri Pahang FC, Datuk Dollah Salleh.

Bekas pemain kebangsaan itu berkata, kemenangan itu memberikan suntikan semangat dan motivasi terbaik sebagai persediaan menghadapi saingan Piala Malaysia musim ini.

“Jika pemain dapat mengekalkan permainan seperti ini, saya tidak risau apabila berdepan Terengganu FC (TFC) nanti.

“Bagi saya kemenangan perlawanan hari ini (malam tadi) cukup baik sebagai motivasi dan bersedia mempamerkan corak permainan yang terbaik pada kempen piala berprestij musim ini.

“Apa yang perlu dilakukan pemain ialah meningkatkan prestasi dan kekal fokus biarpun TFC diakui sebuah pasukan yang kuat musim ini,” katanya.

Mengulas kemenangan ke atas NSFC, Dollah gembira dengan semangat juang dan displin tinggi yang dipersembahkan anak buahnya walaupun diberikan tekanan di penghujung perlawanan.

Katanya, komitmen pemain Sri Pahang jelas berbeza apabila berjaya menjaringkan dua gol untuk memastikan kemenangan buat skuad Tok Gajah.

“Bagi saya keputusan ini dicapai hasil semangat berpasukan yang dipamerkan semua pemain terutama Mamadou Samassa dan David Rowley.

“Samassa berjaya menyelamatkan beberapa percubaan tepat lawan manakala Rowley juga yang baru pulih daripada kec3deraan memanfaatkan peluang yang diberikan untuk menjaringkan dua gol buat pasukan.

“Dia (Rowley) juga hampir melakukan hatrik dan kemenangan ini sememangnya dinantikan sebagai motivasi ,” katanya.

sumber:-HM

Pada perlawanan itu, Rowley muncul wira skuad Tok Gajah apabila menjaringkan dua gol, masing-masing pada minit ke-27 dan 47.