sukan

‘Kapten Marvel’ bakal pulihkan Kedah

Pemain sayap Kedah Darul Aman FC (KDA FC), Fayadh Zulkifli yakin pemangku ketua jurulatih, Victor Andrag mampu membantu skuad Sang Kenari bangkit pada aksi saingan Piala Malaysia.

Menurut pemain lincah kelahiran Baling berusia 24 tahun itu, Victor yang digelar ‘Kapten Marvel’ Kedah dalam kalangan penyokong sudah sebati dengan corak beberapa pemain muda dalam pasukan Piala Presiden yang dibimbingnya dari 2014 hingga 2018.

Keserasian antara kami sudah terjalin lama terutama saya, Fadzrul Danel dan Loqman Hakim yang sudah berada dalam skuad remaja bimbingannya sejak kami dalam pasukan Piala Presiden lagi.

Jadi, ada dalam kalangan kami yang sudah faham dan cepat menyesuaikan diri dengan corak permainan yang diterapkan.

“Kami sudah biasa dengan caranya tambahan pula beliau juga berada dalam pasukan bersama-sama Aidil (Sharin Sahak) sejak 2019 lagi dan isu keserasian sebagai pengendali utama menggantikan Aidil tidak menjadi masalah buat kami,” katanya.

Fayadh juga berkata, beliau sangat berharap skuad Sang Kenari dapat bangkit daripada episod kekecewaan yang dilalui dalam Liga Super lalu untuk memburu kejayaan yang diharapkan.

“Mungkin ada dalam kalangan pemain yang risau dan terkesan ketiadaan Aidil yang tidak lagi bersama pasukan, namun kami perlu bersikap positif, profesional dan memandang ke depan.

sumber:- BH

“Piala Malaysia menjadi peluang terakhir untuk kami bangkit dan menunjukkan kemampuan sebenar kami,” katanya menjelang aksi menentang Negeri Sembilan, Rabu depan.