sukan

Faktor Kedah mampu bangkit

Kelab penyokong Kedah Darul Aman FC menganggap api perjuangan Sang Kenari dalam aksi Piala Malaysia musim ini belum padam walaupun tewas 1-2 kepada Negeri Sembilan FC (NSFC) pada aksi pertama di Stadium Darul Aman, Rabu lalu.

Pengerusi Kelab Sahabat Hijau Kuning Selamanya (SHKS), Azmi Abdullah berkata penampilan lebih bersemangat yang ditampilkan Sang Kenari khususnya di kalangan pemain muda sudah menunjukkan peningkatan sekali gus memiliki peluang baik bangkit di Paroi, Selasa ini.

Kita boleh lihat semangat juang mereka semakin meningkat termasuk beberapa pemain muda pada aksi di laman sendiri Rabu lalu yang memberi keyakinan buat kami selaku penyokong setia. Kami berharap mereka sebagai pelapis Sang Kenari dapat meneruskan momentum itu.

“Saingan Piala Malaysia ini adalah satu pentas terbaik buat mereka bersama-sama pemain senior dan import dalam pasukan untuk mempamerkan kebolehan terpendam selama ini di bangku simpanan. Kalau bukan sekarang, bila lagi?,” katanya.

sumber:- BH

Tiga rekod pertembungan antara Kedah dan NSFC dalam Liga Malaysia musim ini menyaksikan Sang Kenari seri tanpa jaringan pada 17 Mei lalu selain tewas dua kali dengan keputusan 3-4 dan 1-2 masing-masing pada 8 Oktober dan 26 Oktober lalu.